{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


Jouw (wereld)reis voorbereiden

Wereldreis voorbereiden

Hoe bereid je een (wereld)reis voor?

Heb je de bestemming(en) gekozen die je wilt bezoeken? Voor een verre reis moet er vaak flink wat geregeld worden. Denk aan persoonlijke documenten als een paspoort en rijbewijs, maar ook vaccinaties, visa en verzekeringen. Zorg ervoor dat je goed voorbereid op (wereld)reis vertrekt! Wij geven je een paar tips.

Reisdocumenten

Controleer, zodra je van ons (elektronisch) je vliegtickets ontvangt, of je gegevens kloppen. De namen op de tickets moeten overeenkomen met de namen in je paspoort, vooral de eerste naam is belangrijk. Controleer ook goed of de bestemmingen de juiste zijn. Zo zijn er gevallen bekend waarvan de eindbestemming wel bestaat en ook correct op het vliegticket staat, maar wél in een totaal ander land. Je stapt liever niet onverwacht in het Canadese Sydney uit als je op Sydney in Australië had gerekend!

Aangezien jouw reisdocumenten, zoals vliegtickets, elektronisch opgeslagen worden bij de vliegmaatschappijen, kun je er in feite altijd bij. Toch raden we je aan om je e-ticket(s) sowieso uit te printen en mee te nemen op reis. Hetzelfde geldt voor alle overige reisproducten die je in België hebt geboekt: hotelvouchers, buspassen, treintickets enz.

Paspoort

Veel dingen die je boekt zijn verbonden aan je paspoort. Daarom is een paspoort tijdens je reis het belangrijkste document dat je bij je hebt op reis. Om de vliegtickets te boeken heb je niet per se al jouw paspoort nodig, je moet er echter wel voor zorgen dat hij geldig is als je op reis gaat! Je paspoort moet tenminste geldig zijn zolang je op reis bent en in veel landen geldt zelfs dat je paspoort 6 maanden na het verlaten van het land nog geldig moet zijn. Is dat niet zo, dan moet je zo snel mogelijk een nieuwe aanvragen bij het gemeentehuis.

Als je jouw persoonlijke gegevens gebruikt tijdens je reis, gebruik dan altijd de gegevens zoals ze in je paspoort staan. Je officiële naam, adres, enz. Dit voorkomt problemen bij het boeken van bijvoorbeeld vliegtickets of andere reiszaken onderweg. Een kopie van je paspoort is handig, maar is nooit geldig als officieel legitimatiebewijs.

Visa

Waar je ook nog even aan moet denken is het uitpluizen van de benodigde (transit)visa voor je (wereld)reis. Zonder het juiste visum kom je immers vaak een land niet binnen. Meer weten over visa? Dan moet je hier zijn. 

Internationaal rijbewijs

Buiten de EU heb je een internationaal rijbewijs nodig als je in het verkeer wilt deelnemen met een scooter of auto. Naast een internationaal rijbewijs moet je ook een geldig Nederlands rijbewijs meenemen op reis. Bromfietsrijbewijzen kunnen niet worden opgenomen in het internationale rijbewijs, omdat hier internationaal geen afspraken over zijn gemaakt. Een internationaal rijbewijs kan je gemakkelijk en goedkoop bij je stadhuis of gemeentehuis aanvragen.

Vaccinaties en medicijnen

Wanneer je een verre reis maakt, is de kans groot dat je vaccinaties nodig hebt. Denk aan inentingen voor DTP, Hepatitis A/B en buiktyfus. Voor sommige landen is het ook nodig om malariapillen mee te nemen. Maak een afspraak met je huisarts of een erkend vaccinatiecentra en laat je informeren en vaccineren. Sommige vaccinaties moet je ongeveer een maand voor het begin van jouw reis krijgen, dus ga zeker op tijd naar de travel clinic.

Medicijnen mee op reis

Gebruik je dagelijks medicijnen, dan is de kans groot dat je deze tijdens je reis ook nodig hebt. Maak een afspraak met je huisarts en vraag om genoeg medicijnen voor de tijd dat je gaat reizen. Zo zit je met genoeg medicijnen tijdens je reis. Vraag ook een medicijnen paspoort aan, dat is een papiertje waarop vermeld staat welke medicijnen jij bij je draagt, om eventueel aan de douane te kunnen laten zien als verklaring voor die pillen in je tas. 

Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)

Sommige vrijwilligersorganisaties in het buitenland kunnen vragen om een bewijs van goed gedrag en zeden. En soms kan je het ook nodig hebben als je in het buitenland gaat werken. Deze verklaring laat zien dat je gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor je nieuwe (vrijwilligers-)werk.

Een bewijs van goed gedrag en zeden kan je aanvragen bij je gemeente- of stadhuis. 

Inpakken met onze inpaklijst

Neem zo min mogelijk mee. Dit klinkt misschien gek, maar achteraf ben je blij dat je dat gedaan hebt. Je wilt tijdens je reis toch niet met een loodzware backpack lopen? Of je nu een maand of een jaar gaat reizen, neem kleding mee voor ruim een week. Verzorgingsproducten die op raken, kleding en gadgets kan je (meestal) op plaats van bestemming ook altijd nog kopen. No worries!

Hier download onze inpaklijst.

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Begin hier

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?