Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Vul alle velden in

Sluit
Contact
Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om je reis te realiseren. Onze shops zijn momenteel enkel open op afspraak, van woensdag tot zaterdag. Je kunt natuurlijk ook een video- of belafspraak met ons inplannen!

 • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je afspraakverzoek. Wij sturen je een bevestigingsmail wanneer deze afspraak daadwerkelijk is ingepland. 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Mail ons

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht! We doen ons best om deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden waarnaar je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

KILROYs Favorites: Yvonne in Japan

tokyo-intersection-with-billboards-cover

"De volwassen mannen in pak die na het werk he-le-maal losgaan in de arcade hallen zullen me nog wel het meeste bijblijven"

Yvonne neemt je in deze eerste aflevering van KILROYs favorites mee op haar laatste verre reis voor de Corona-pandemie: Japan! Yvonne’s reis bij KILROY duurt inmiddels al zo’n 10 jaar. Voordat ze in 2011 als Travel Specialist in Amsterdam begon maakte ze een aantal lange soloreizen waaronder 6 maanden Azië en een Working Holiday in Australië.

Ook naar Japan? Mail ons!

Japan Kyoto Yvonne Horizontal
Ga ook op rondreis door Japan net als Yvonne
Wil jij ook deze rondreis door Japan maken? Lees hier alle in’s en out’s!
Japan 10-Day Adventure Tour

Waarom naar Japan?

“Eigenlijk stond Japan helemaal niet bovenaan mijn bucketlist” vertelt Yvonne over waarom ze deze rondreis heeft gemaakt. “Maar ik wilde in oktober in mijn eentje weg en toen kwam er iemand bij KILROY langs om over deze nieuwe tour te vertellen. Ja, toen was ik om! Deze rondreis zit zo bomvol highlights en er zijn zoveel bijzondere activiteiten inbegrepen die ik zelf niet snel zou hebben gevonden. Ik was nieuwsgierig geworden naar de bestemming en dus boekte ik mijn plekje op de trip”.

Ter voorbereiding hoefde Yvonne eigenlijk niet zoveel zelf te doen. “Vlak voor vertrek ontving ik een super uitgebreid tripdossier met daarin een paklijst, informatie over budget en zelfs welke stekkers ze in Japan gebruiken”. Ook werd ze een dag voor vertrek toegevoegd aan een appgroep met andere groepsgenoten, met wie ze meteen kennis kon maken.

Dat de organisatie niets aan het toeval overlaat is maar goed ook. Yvonne: “Wat heel prettig was, was de uitgebreide informatie die ik kreeg over hoe je zelf van de luchthaven naar het starthostel moest komen. Omdat alles in het Japans staat aangegeven was ik letterlijk lost in translation en alles is ondergronds. Toen ik aankwam op mijn eindstation Asakusa kon ik niet wachten op wat er bovenaan de roltrap op mij wachtte. Om dan meteen de beroemde Senso-ji tempel te zien, dat was echt te gek! Ik ben in Japan!”

Japan als reisbestemming

Over een echte cultuurshock kan Yvonne niet spreken, maar dat het een bijzonder land is waar alles anders gaat als ‘bij ons’ is een feit. “De Japanse cultuur is zo bescheiden. In de trein maakt de conducteur een buiging als hij je coupé verlaat en in de metro zal nooit iemand schreeuwen, omdat het comfort van een ander voor dat van jezelf gaat,” vertelt Yvonne. Daarentegen zie je ook de meest bizarre en willekeurige dingen. “De volwassen mannen in pak die na het werk he-le-maal losgaan in de arcade hallen zullen me nog wel het meeste bijblijven,” grinnikt ze. “De Japanse WC’s met verwarmde bril en muziekjes om ongewenste geluiden mee te maskeren mogen ze wat mij betreft in Nederland ook invoeren!”

Yvonne geeft tot slot aan dat ze zich nog nooit ergens zo veilig heeft gevoeld als in Japan. “Ik ben geen moment bang geweest om iets kwijt te raken. Stelen zit gewoon niet in de Japanse cultuur. En met zo’n beleefde bevolking kun je je haast niet voorstellen dat je iets gewelddadigs zou overkomen”.

Japan 10-day Adventure tour: van Tokyo naar Osaka

Tokyo

Yvonne reisde in een super diverse groep van Tokyo naar Osaka onder leiding van een fantastische Australische gids. Haar reisgenoten waren allemaal tussen de 21 en 40 jaar en kwamen uit o.a. Colombia, Duitsland, Engeland en zelfs Mexico!

“Op de eerste avond neemt de gids je meteen mee op een welkomstdiner zodat je de rest van de groep kunt leren kennen”, zegt Yvonne.

“We hadden 3 dagen om Tokyo te ontdekken en onze gids zorgde ervoor dat we geen enkele highlight misten. Hij gaf ons steeds een korte introductie van de wijk waar we waren en vervolgens konden we het zelf verder ontdekken. Ons groepje splitste zich dan ook elke keer weer op in mensen die wilden shoppen, een tempel wilden bezoeken etc. Dat vond ik erg fijn,” vertelt Yvonne.

“We hebben hier zoveel gezien in die paar dagen dat het moeilijk is slechts een paar hoogtepunten te noemen. Maar de bekende zebrapaden van Shibuya waar de Mario karts je letterlijk om de oren vliegen was wel een echt wow-momentje”, vindt ze.

De meest bizarre activiteit in Tokyo was een avondje naar het robot-restaurant. “Dit is zo populair bij zowel locals als toeristen dat dit al ver van tevoren zit volgeboekt. Ik vraag me nog steeds wel eens af wat ik nou precies dat ene uur allemaal gezien heb: vuurspuwende draken, lichtshows, keiharde muziek… Verder verklap ik niks: Je moet het echt zelf meemaken,” vertelt ze mysterieus.

Hakone & Takayama

De rondreis is vooral erg gefocust op cultuur en steden, maar in Hakone krijg je als reiziger je dosis natuur. “Hier stap je op een piratenschip dat over een meer vaart. Onze groep had superveel geluk, omdat het helder weer was konden we de beroemde Mt. Fuji zien liggen,” vertelt Yvonne. De reis vervolgt zich per trein naar Takayama.

Takayama is een heel typisch dorpje waar ook Japanners graag heen gaan. “Hier verbleven we in een tempel waar we op een soort matten sliepen.  De mannen en vrouwen apart.” Yvonne raadt aan om hier een optioneel bezoek aan een onsen – een Japans badhuis – te brengen. “Hier ga je echt uit je comfort zone en zit je tussen de locals. Er was één Japanse die mij in het Engels durfde aan te spreken, wat voor een bijzondere ontmoeting zorgde,” vertelt ze. 

“De volgende dag gingen we met de bullet train naar Kyoto. Ik verheugde me erop om met deze supersnelle trein te gaan reizen. Tijdens het wachten op het station kwam er ineens één met volle vaart voorbij suizen. Ik krijg er nog steeds kippenvel van als ik eraan denk: wat gaaf!” De gids zorgde ervoor dat iedereen netjes in de rij stond om aan boord te gaan, want de treinen in Japan rijden stipt op tijd. “Ik vond het reizen per trein superleuk; je hebt in de trein helemaal niet door dat je zo snel gaat en kunt onderweg goed van de voorbijschietende omgeving genieten.”

bullit train

asia-japan-mount-fuji
Yvonne houdt zowel van actief als relaxen op reis
We vroegen Yvonne welke activiteiten ze het liefst onderneemt wanneer ze reist. In haar top 3 vinden we een mix van actief en relaxen: 1. Hiken 2. Cocktails drinken en strandhangen 3. Snorkelen en duiken

Kyoto

Als stad is Kyoto heel anders dan Tokyo en Osaka, veel traditioneler. Je gaat hier met een Japanse gids op pad die een rondleiding geeft over de mysterieuze geisha’s waar de stad om bekend staat. “Er hing een vreemd soort spanning in de lucht tijdens deze tour” vertelt Yvonne, “Je kon de geisha’s namelijk onderweg tegenkomen, maar uit respect ga je dan niet volop foto’s van ze maken. Toen we op een gegeven moment een geisha uit een deur zagen komen voelde dat heel bijzonder, omdat het zo zeldzaam is om ze tegenwoordig nog te zien” legt ze uit.

“Wat ook super was, was het bezoek aan de Fushimi-Inari Shrine. We stonden supervroeg op om direct op 7 uur, voor de hordes toeristen aan, bij deze tempel aan te komen. Het complex is gigantisch en na 2/3 uur vrije tijd heb je nog steeds niet alles kunnen zien. Maar je hebt wel veel foto’s zonder andere reizigers kunnen maken!”

In Kyoto krijgen de reizigers de unieke kans een typisch Japanse zwaardvechtkunst te proberen: Kendo. Speciaal voor deze tour geeft een bekende Japanse atleet een heuse Kendo-class. “De gids zorgde er dan ook voor dat we absoluut niet te laat kwamen!” benadrukt Yvonne.

“De sport lijkt een beetje op schermen”, legt ze uit, “waarbij je je tegenstander op 3 plekken op het lichaam moet raken met een soort stok terwijl je dat lichaamsdeel in het Japans schreeuwt”. “Na de class mag je de bekende Kendo-speler uitdagen. Dit is zo uniek! Dat maak je echt nooit meer mee.”

Osaka

Na aankomst in Osaka heb je wat vrije tijd voordat je samen met de rest van de groep nog een laatste avond op pad gaat. “Osaka staat bekend om haar uitgebreide keuken, daarom krijg je hier een streetfood tour inclusief waarbij je gids je uitdaagt allemaal nieuwe gerechten uit te proberen.” Na de streetfood tour staat er nog een laatste typische activiteit op de planning: Karaoke. “Ik zou je niet aanraden om, net als ik, de dag na de karaokeavond meteen vroeg te vertrekken, want zo’n dolle laatste avond loopt natuurlijk altijd uit de hand..” tipt Yvonne lachend.

streetfood osaka

Waarom raad je anderen aan deze rondreis te maken?

Er zijn heel veel redenen te noemen waarom Yvonne je zou aanraden vandaag nog deze rondreis te boeken.

“De tour zit gewoon bom-vol highlights en onverwachte lokale ervaringen zoals de Kendo class. De extra informatie die we onderweg van de gids kregen zorgde er ook echt voor dat ik nog meer van alle bestemmingen genoot, “stelt Yvonne.

“Het reizen in een groep is mij als solo-reiziger ook echt goed bevallen, ik zou het niet in mijn eentje hebben willen doen. Deze unieke ervaringen delen met andere reizigers maakt de reis voor mij een aanrader”.

Ook kan ze Japan als bestemming van harte aanbevelen. “Zelfs als doorgewinterde backpacker wist Japan me keer op keer te verrassen. Dat vond ik echt heel vet!”

Reistips van Yvonne

Klaar om te gaan? Yvonne heeft nog een paar handige tips voor je:

 1. Neem geen koffer op wieltjes mee, maar ga voor een backpack. Op de treinstations loop je heel wat trappen op en af en dat is met zo’n koffer niet echt handig.
 2. Budgetteer nog zo’n €400 als extra zakgeld voor maaltijden, drankjes en souvenirs die niet zijn inbegrepen. Voor de budgetminded reiziger tipt ze de lunches bij de 7Eleven. Echt foodies kunnen onderweg hun hart ophalen bij de vele sterrenrestaurants. Maar dan moet je wel wat meer budget meenemen (en op tijd een reservering maken).
 3. En dan nog een eettip: Japan is echt veel meer dan alleen sushi. Eén van Yvonnes favoriete gerechten was Okonomiyaki, oftewel de Japanse pannenkoek!
 4. Neem goede schoenen mee: je loopt je suf tijdens deze tour.

 

Wil jij ook op rondreis door Japan? Neem contact met ons op!

Aankomende evenementen

1/3: Waar wil je naartoe reizen?

Vul de bestemmingen in waar je naartoe wil reizen en geef aan hoe lang je er wil blijven. Door de pandemie bevelen we je aan om slechts 1 of 2 bestemmingen te selecteren.

2/3: Welk type reiziger ben jij?

Hoe meer jij ons vertelt over jezelf, hoe beter wij je kunnen adviseren. Welke uitspraken passen het best bij jou? Het is mogelijk om meerdere uitspraken te selecteren.

3/3: Vul jouw gegevens in

Laat jouw contactgegevens achter zodat we je kunnen bereiken. Hoe meer info je aan ons geeft, hoe beter we je kunnen helpen.

Je bent klaar!

 • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vul een datum in

Verwijder bestemming
60+
1
 • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal een bestemming opgeeft.

 • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal een bestemming opgeeft.

Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen

"Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen"

Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis

"Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis"

Ik wil iets nieuws leren tijdens deze reis

"Ik wil iets actiefs doen op reis"

Ik wil de lokale cultuur ervaren samen met andere reizigers

"Ik wil in een groep reizen samen met internationale reizigers"

Ik ben geïnteresseerd in vliegtickets

"Ik wil met een camper of auto reizen "

Ik wil graag advies bij het plannen van mijn reis

"Ik wil in toffe hostels verblijven"

We hebben je naam nodig :)

Vul jouw geboortedatum in. Zo kunnen wij de beste tickets voor je vinden.

Vul jouw e-mailadres in, zodat we contact met je kunnen opnemen.

Als je jouw telefoonnummer invult, kunnen we je bereiken.

+
-
10.000+
{{absoluteMinBudget}}

Vertel ons iets meer!

Wereldreis op Maat

Vertrekken vanaf:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Aantal reizigers:

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Je hebt nu jouw eigen droomreis samengesteld!
We nemen telefonisch of per email contact met je op om onze opties met je te bespreken. Spreek je snel! Geen reactie van ons ontvangen? Het kan zijn dat we in je spam zijn beland!

Wereldreis op Maat

Vertrekken vanaf:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Aantal reizigers:

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

 1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
 2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
 3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?