Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Vul alle velden in

Sluit
Contact
Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om je reis te realiseren. Onze shops zijn momenteel enkel open op afspraak, van woensdag tot zaterdag. Je kunt natuurlijk ook een video- of belafspraak met ons inplannen!

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je afspraakverzoek. Wij sturen je een bevestigingsmail wanneer deze afspraak daadwerkelijk is ingepland. 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Mail ons

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht! We doen ons best om deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden waarnaar je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

KILROYs Favorites: Linda in Kroatië

sailing-boat-bow-view-cover

"Iedere dag werd ik wakker met een prachtige zonsopkomst en wist ik: er ligt weer een dag vol avontuur voor me!"

In deze editie van KILROY’s favorites neemt Linda ons mee naar Kroatië. Linda is, zoals we dat bij KILROY noemen, een echte dinosaurus. Ze is 20 jaar geleden als reisspecialist in Amsterdam begonnen en heeft KILROY Nederland groot zien worden in rollen als team leader, sales coördinator en tegenwoordig als Competence & Development Manager. Als reiziger in hart en nieren heeft Linda al ontelbare reizen gemaakt en in dit interview vertelt ze ons meer over één van haar favoriete reizen; een zeiltrip in Kroatië.

Ook zeilen in Kroatië? Neem contact met ons op!

LIRE KROATIE
Ga ook zeilen in Kroatië, net als Linda
Wil jij ook gaan zeilen in Kroatië? Hier lees je meer over de trip die Linda maakte!
Sailing Croatia - Dubrovnik to Split

Waarom deze reis?

In 2015 plande Linda haar eerste vakantie samen met haar nieuwe liefde en die wilde ze natuurlijk ook warm maken voor haar reispassie. “Maar”, zegt ze, “dat wilde ik wel voorzichtig aanpakken door hem niet meteen de jungle of de woestijn in te trekken. Hij houdt heel erg van varen dus koos ik een zeiltrip dichter bij huis.”
Daarbij kwam ook nog dat de Kunstbiënnale dat jaar in Venetië werd georganiseerd, iets waar haar vriend ook in geïnteresseerd is. En dus besloot ze een combi te maken tussen zeilen in Kroatië en een cultureel uitje in Venetië.

Voor Linda stond de Balkan al een tijdje op de bucketlist voordat ze vertrok. Haar vader was uitgezonden tijdens de oorlog in Joegoslavië in de jaren ’90, wat de keuze voor deze bestemming voor Linda een extra lading meegaf. “Ik wilde graag met eigen ogen zien waar hij toen was. De recente oorlogsgeschiedenis was voor mij dus ook een reden om naar Kroatië te reizen”.   

Kroatië als reisbestemming

Linda begon haar reis in Dubrovnik. “Het is maar een paar uur vliegen en daarom kwam de rit van de airport naar het hotel ook des te harder binnen. Dat er zoiets gruwelijks, zo recent, zo dichtbij heeft kunnen gebeuren maakte ineens veel in me los. Ik wist meteen dat het een goede keuze was om naar Kroatië te reizen.” Sowieso is Dubrovnik een goede start als je van oude cultuur houdt. “Het is de moeite waard om een paar dagen voor de start van je zeiltrip aan te komen, om deze prachtige oude stad te kunnen ontdekken”, raadt Linda aan.

Kroatië is volgens Linda een perfect startpunt voor een backpackreis door de Balkan. “Ze spreken hier goed Engels, zijn super gastvrij en Kroaten zijn met veel trots lid van de EU, waardoor het hier echt als een zachte landing voelt voor de beginnende backpacker. Vanuit Kroatië kun je heel makkelijk de rest van de Balkan ontdekken”, weet Linda.  

Linda reisde met name langs de eilanden maar zou je aanraden om ook de rest van het land te bezoeken. “Kroatië is veel meer dan alleen mooie eilanden en het binnenland is erg groot. Neem hier zeker wat tijd voor als je dit ook wilt gaan ontdekken tijdens je reis”.  

Nog een highlight van Kroatië, volgens Linda, is het eten. “Als vegetariër is het misschien een uitdaging om hier gevarieerd te kunnen eten. Ze houden hier van vlees. Heel. Veel. Vlees”, waarschuwt ze lachend.

In 8 dagen van Dubrovnik naar Split op een zeilboot

De zeiltocht begint op dag 1 in de middag in de haven van Dubrovnik. “We ontmoetten de rest van de groep en onze gids, Toni.” Meteen werden de kamers aan boord verdeeld. Er waren twee Australische stellen bij die op huwelijksreis waren dus zij kregen de kamer met 2 tweepersoonsbedden. Twee jongens uit Duitsland en Engeland deelden een kajuit met een stapelbed. “Wij wilden het andere stapelbed nemen, maar Toni was zo lief om zijn privé kajuit met onze stapelbedden te ruilen”, lacht Linda.

LIRE Got
Linda's top 3 avontuurlijke reizen.
Van alle reizen die Linda al heeft mogen maken zijn dit de 3 meest avontuurlijke: 1. Een reis van 3 maanden door het Zuiden van Afrika met daarin een lange overland reis, vrijwilligerswerk bij het Wild Cat Centre en een roadtrip naar Kaapstad. 2. Een week lang op avontuur in het Amazone regenwoud van Brazilië 3. Een zeiltrip van een week in Kroatië.

Route

“Het leuke aan deze zeiltocht is dat de route nog niet helemaal vast staat. Het is letterlijk afhankelijk vanwaar de wind je heen brengt”. Tijdens haar trip was er niet veel wind en gebruikte de gids dus vooral de motor. “Je hoeft dus ook niet zelf te kunnen zeilen om mee aan boord te mogen. Maar als je het leuk vindt mag je zeker ook in de touwen hangen”, vertelt Linda.

Linda vertelt verder dat je overdag vaak maar een paar uurtjes aan het varen bent voordat je aanlegt bij één van de mooie eilanden in de Adriatische zee. “Het leuke is dat je hier helemaal vrij wordt gelaten om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Zo huurden we een fiets op het eiland Mljet waar een prachtig binnenmeer op ligt. Hier hebben we de tijd genomen om te gaan zwemmen en de rest van de natuur op eigen houtje te ontdekken”.

Ook Vis bleek een ‘hidden gem’ te zijn: “Op dit eiland huurden we een scootertje en ontdekten we een oude onderzeeër hangar van WO II!” Door de afgelegen ligging van Vis, heeft het een strategische militaire positie. Verschillende oorlogen hebben Vis nooit bereikt en ten tijde van de Tweede Wereldoorlog zijn er diverse basissen aangelegd. Op het eiland zijn in meerdere bergen hele gangenstelsels gebouwd. Wat eerst bijvoorbeeld dienstdeed als ziekenhuis, werd later een propagandacentrum, en verderop ligt een nucleaire schuilbunker die honderden meters de berg in verdwijnt en plaats bood aan ruim 110 mensen. In elk complex zit een appartement voor Tito met slaapkamer en eigen badkamer. Ook zijn er nog originele elementen aanwezig zoals schoenen, muurteksten, kranten etc. die er ook rustig blijven liggen.

Tijdens de zeiltocht kom je langs Hvar, een eiland dat bekent staat om haar bruisende nachtleven. “Dit wilden we absoluut niet missen! De boot lag ergens anders voor anker voor die nacht dus boekten we een hotel in Hvar om daar eens flink de beest uit te hangen.” En dat is haar gelukt! Iedereen die op zoek is naar een feestje en andere reizigers gaan hier helemaal los.

Overdag tijdens het zeilen ben je voornamelijk aan het chillen of werk je aan je kleurtje. “Er zijn verschillende bankjes of je kunt voor op het schip liggen”, vertelt Linda. Tijdens het varen sprong Linda vaak genoeg in het water voor een verfrissende duik of om te snorkelen.

De reis eindigt in Split, waar Linda je aanraadt nog een paar extra nachten te verblijven. “Dit is een superleuk stadje met ook weer veel gezellige kroegjes. Het zou zonde zijn om hier meteen weer te vertrekken!”

Eten

“We spraken onderling af wie er verantwoordelijk was voor welke maaltijden. Mijn vriend en ik ontfermden ons dagelijks over de lunch en de Duitse jongen was – uiteraard – chef bier”. ’s Avonds kon je aan wal lekker uit eten. “De maaltijden zijn nog niet inclusief”, waarschuwt Linda, “dus zorg dat je daar een extra potje voor bij je hebt”.

Waarom jij ook moet gaan zeilen in Kroatië

“Dit was de eerste keer dat ik een meerdaagse zeiltocht deed, maar ik kan het iedereen van harte aanbevelen.” Linda heeft door de zeiltocht in Kroatië een nieuwe manier van Slow Travel ontdekt zegt ze. “De vrijheid van je eigen boot, waarmee je rustig op de zee dobbert en de prachtige eilanden op je gemak kunt ontdekken is echt heel erg zen. Het slapen aan boord voelt haast een beetje als kamperen: je bent zo vroeg wakker dat je de zonsopkomst kunt zien, waarna je weet: er ligt weer een dag vol avontuur voor me.”

“Het leuke van reizen in een groep vind ik altijd weer de verrassende mensen die je tegenkomt”, zegt Linda. “Je wordt aan andere reizigers gekoppeld die je misschien zelf niet als reisgenoot had uitgekozen. Maar wij raakten zo goed bevriend met een ander stel aan boord, dat ze tijdens hun huwelijksreis nog bij ons in Amsterdam langs zijn gekomen!”

Reistips van Linda

Als Linda je heeft kunnen inspireren om in haar bootschoenen te stappen, dan laat ze je niet gaan met een paar super handige tips.

“Om te beginnen: pak licht. Er is geen ruimte aan boord voor enorme hutkoffers dus beperk je garderobe tot het hoognodige”.  Verder raadt ze je aan op een paar nachten voor vertrek in Dubrovnik en na afloop in Split bij te boeken. “Deze steden dienen echt puur als op- en afstapplek voor de boot, dus die zul je zelf moeten ontdekken”.

Voor de party animals kan ze alleen uit eigen ervaring vertellen dat vooraf een ticket kopen voor een feestje op Hvar niet nodig is. “Maar reis je in het hoogseizoen, dan kan het misschien wel verstandig zijn om dat vooraf te fixen”.

Tot slot: leer een paar woordjes Kroatisch. Hoewel ze hier goed Engels spreken, kun je hiermee de harten van de locals veroveren. Tijdens onverwachte ontmoetingen en andere momenten dat je uit je comfort zone gaat is een beetje kennis van de taal altijd mooi meegenomen!

 

Wil jij ook zeilen in Kroatië? Neem contact met ons op!

Aankomende evenementen

1/3: Waar wil je naartoe reizen?

Vul de bestemmingen in waar je naartoe wil reizen en geef aan hoe lang je er wil blijven. Door de pandemie bevelen we je aan om slechts 1 of 2 bestemmingen te selecteren.

2/3: Welk type reiziger ben jij?

Hoe meer jij ons vertelt over jezelf, hoe beter wij je kunnen adviseren. Welke uitspraken passen het best bij jou? Het is mogelijk om meerdere uitspraken te selecteren.

3/3: Vul jouw gegevens in

Laat jouw contactgegevens achter zodat we je kunnen bereiken. Hoe meer info je aan ons geeft, hoe beter we je kunnen helpen.

Je bent klaar!

  • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vul een datum in

Verwijder bestemming
60+
1
  • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal een bestemming opgeeft.

  • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal een bestemming opgeeft.

Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen

"Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen"

Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis

"Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis"

Ik wil iets nieuws leren tijdens deze reis

"Ik wil iets actiefs doen op reis"

Ik wil de lokale cultuur ervaren samen met andere reizigers

"Ik wil in een groep reizen samen met internationale reizigers"

Ik ben geïnteresseerd in vliegtickets

"Ik wil met een camper of auto reizen "

Ik wil graag advies bij het plannen van mijn reis

"Ik wil in toffe hostels verblijven"

We hebben je naam nodig :)

Vul jouw geboortedatum in. Zo kunnen wij de beste tickets voor je vinden.

Vul jouw e-mailadres in, zodat we contact met je kunnen opnemen.

Als je jouw telefoonnummer invult, kunnen we je bereiken.

+
-
10.000+
{{absoluteMinBudget}}

Vertel ons iets meer!

Wereldreis op Maat

Vertrekken vanaf:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Aantal reizigers:

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Je hebt nu jouw eigen droomreis samengesteld!
We nemen telefonisch of per email contact met je op om onze opties met je te bespreken. Spreek je snel! Geen reactie van ons ontvangen? Het kan zijn dat we in je spam zijn beland!

Wereldreis op Maat

Vertrekken vanaf:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Aantal reizigers:

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?