Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Vul alle velden in

Sluit
Contact
Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om je reis te realiseren. Onze shops zijn momenteel enkel open op afspraak, van woensdag tot zaterdag. Je kunt natuurlijk ook een video- of belafspraak met ons inplannen!

  • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je afspraakverzoek. Wij sturen je een bevestigingsmail wanneer deze afspraak daadwerkelijk is ingepland. 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Mail ons

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht! We doen ons best om deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden waarnaar je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.

KILROYs Favorites: Ella's Transmongolië-reis

train-tours-trans-mongolia-train-green-landscape-cover

“De Trans Mongolië is voor mij één van de meest iconische reizen die je in je leven kunt maken.”

Pak je dikke winterjas er maar bij, want in deze editie van KILROY’s favorites neemt Ella je mee op haar Transmongolië-reis dwars door winters Rusland, Mongolië en Beijing.

Ella begon 7 jaar geleden als Travel Specialist in Amsterdam, verhuisde daarna naar Den Haag en is nu weer terug in Amsterdam in de rol van Travel Supervisor. Toen ze 18 was vertrok ze in haar eentje met een ambitieus plan naar Australië voor een Working Holiday reis. Iets té ambitieus bleek ter plaatse en dus weet Ella als geen ander hoe waardevol de hulp van een specialist is bij het voorbereiden van een reis. Vandaag nemen we jullie mee in Ella's favoriete reis: de Transmongolië Express.

 

Ook een Transmongolië-reis maken? Wij helpen je graag!

Ella Mongolia1
Maak ookeen reis met de Transmongolië Express net als Ella
Staat net als bij Ella de Transmongolië Express ook op jouw bucketlist? Wij helpen je graag bij het plannen van je reis.Lees meer over de Transmongolië Express.
Trans-Siberië Express

Waarom deze reis?

“De Trans Mongolië is voor mij één van de meest iconische reizen die je in je leven kunt maken.” begint Ella. “Voor zowel mijzelf als mijn vriend was een treinreis dwars door Rusland al lang een grote wens”.

“De bestemming spreekt zo tot mijn verbeelding. Rusland is als het ware een gesloten parel: omdat alles zo anders is als dat wij in het Amerikaans georiënteerde West-Europa gewend zijn,” legt Ella uit. Ze is altijd gefascineerd geweest door de rijke geschiedenis van het land: de tsaren, de cultuur… Ter voorbereiding keek ze een serie over het leven van Marco Polo, waarin de zijderoute en dus ook Mongolië aan bod komt.

De Trans Mongolië is geen reis die je even op de bonnefooi maakt. Ze waarschuwt: “Vooraf moet je zelf al je visa aanvragen en dat vergt best wat geregel. Gelukkig krijg je van de reisorganisatie al het papierwerk en hoef je zelf je treintickets niet te boeken, dit werd allemaal al voor ons uitgezocht”.

Ella koos er bewust voor om de Trans Mongolië reis in hartje winter te maken. “Temperaturen verschillen tussen de -5 in St. Petersburg tot -30 in Siberië en Mongolië,” vertelt ze. “Maar als ik aan Rusland denk, dan denk ik aan vrouwen in bontjassen, aan sneeuwstormen, ijsschotsen en bittere, bittere kou.” legt Ella uit. “En steden als Ulaanbaatar en Beijing staan bekend om de smog; daar heb je in de wintermaanden januari en februari ook veel minder last van.” Een bekend Zweeds gezegde stelt dat er niet zoiets als slecht weer bestaat, enkel slechte kleding. En dus nam Ella de uitdaging aan en ging ze in februari 2017, samen met haar vriend Barry, op de reis van haar leven.

Rusland als reisbestemming

Ella benadrukt nog eens hoe uitdagend Rusland is als reisbestemming: “Allereerst spreken ze er geen Engels en is het Cyrillische schrift voor ons onleesbaar.” Daarbij staat de Russische cultuur voor ons gevoel ver van ons af: “We zijn geneigd om snel te oordelen over de Russen, maar als je met een open blik naar het land kijkt, zul je ze beter leren begrijpen. De recente geschiedenis van de Sovjet en het nieuwe geld is eigenlijk razend fascinerend”, zegt Ella. “Het zijn echt super lieve mensen!” voegt ze eraan toe.

Tijdens de rondreis had Ella op iedere stop onderweg een lokale gids tot haar beschikking. “En dat was maar goed ook.” De taalbarrière zorgde er bij vertrek in St. Petersburg al voor dat er ‘n misverstand was over haar paspoortnummer, dat leidde tot een luide en onverstaanbare woordenwisseling, waardoor ze bijna de trein had gemist. “Zonder mijn Russische gids was mijn avontuur al vroeg tot een einde gekomen,” lacht ze.

“Ik had niet graag alles zelf willen uitzoeken voor deze reis van St. Petersburg naar Beijing,” zegt Ella. “De lokale gidsen wisten me zoveel te vertellen onderweg en omdat we in een groepje reisden konden we vaak de kosten voor activiteiten splitten.”


“Omdat de zorgen vooraf over het boeken van treinen en accommodatie al van ons weg waren genomen konden we tijdens de reis echt genieten. Dat was echt een meerwaarde voor ons.”

20 dagen op de Winterse Trans Mongolië

Treinleven

Tijdens de reis zit je behoorlijk veel tijd in de trein. Op het stuk van Moskou naar Irkutsk zelfs 4 aaneengesloten dagen. “Die lange treinreis was voor mij een doel op zich. Dat is zo’n een unieke ervaring.” zegt Ella. “De trein is ook voor de locals dé manier om te reizen dus je ziet aan boord allerlei verschillende mensen: militairen, studenten, mensen die op familiebezoek gaan…  Echt een praatje maken is wel lastig., maar in de dinerwagon met de nodige glaasjes wodka erbij begin je elkaar toch ineens te verstaan,” lacht ze.

“Onze groep bestond uit totaal 10 personen, die waren verdeeld over verschillende cabines in de trein. Wij deelden die met 2 andere groepsgenoten”. Ella wil je wel waarschuwen: “Het kan ook zijn dat je je cabine met locals deelt, dat is altijd een verrassing.”

“De cabines zijn heel comfortabel met genoeg ruimte om je backpack op te bergen, stroompunten en bedlinnen,” vertelt Ella, “Maar douchen kan niet. Er zitten in iedere wagon 2 toiletten, vergelijkbaar met een toilet in een vliegtuig, met een fonteintje waar je je ’s ochtends mee kunt wassen.” Voor warm water was er een boiler aan boord. “Daar zag je iedere ochtend alle medepassagiers heen lopen met hun toiletspullen en thermosfles”.

Eten

Je hoort vaak dat reizigers op de Trans Mongolië trein niets anders dan noedelsoep eten. “Bij het boodschappen doen in Moskou hebben we inderdaad een paar pakjes noedels meegenomen,” lacht Ella, “maar we hadden ook couscous, bananen, pindakaas en verse tomaten gescoord. Zo kun je onderweg prima eten maken. Ontbijten deden we in de diner wagon, met een lekker vers eitje.” Verder kun je aan boord dineren. “Er wordt door een typische grote Russische dame heerlijk authentiek gekookt,” vertelt Ella, “verwacht geen verse vis aan boord van een trein, maar de Borsjtsj (red. bietensoep) is echt het proberen waard!”  


De trein stopt dagelijks op meerdere stations en staat daar soms wel een uur stil. “In de wintermaanden was er niet heel veel te krijgen, maar in de zomermaanden kun je op de stations vlees, vis, groenten en nog veel meer kopen.”

Entertainment

Ella vertelt dat ze zich geen moment heeft verveeld aan boord. “Eerlijk gezegd vlogen die 4 dagen voorbij,”zegt ze. “We hebben een dag de hele trein doorgelopen, drankspelletjes gespeeld, gekaart, boeken gelezen, biertjes gedronken in de diner wagon.” Maar Ella kon zich ook uren vermaken door gewoon naar het veranderde landschap buiten te staren en om zich heen in de trein de andere passagiers te bestuderen.

 

Ella China
Ella's tips voor foodies.
Als echte foodie weet Ella altijd de beste restaurantjes op reis te vinden en dus vroegen we haar een top 3 te maken van bestemmingen waar je, volgens haar, het lekkerste kunt eten: 1. Japan 2. Hongkong 3. Beijing

Rusland

De reis begint in Sint Petersburg. “Dit is een heel prettig begin: Je staat als het ware nog met 1 been in Europa en 1 been al in Rusland. Er wordt Engels gesproken, er zijn gay bars dus het voelt nog niet super Russisch aan.” Ella bracht 4 dagen door in St. Petersburg voordat ze op de trein naar Moskou stapte. “Dat kan ik anderen ook aanraden. Voor een bezoek aan de hermitage, het ontdekken van de stad en andere musea heb je genoeg tijd nodig”.
In Moskou merk je dan direct dat je nu ècht in Rusland bent. Ella verbleef hier 2 dagen om de highlights te bekijken en stapte toen op de 4-daagse treinreis door Siberië. “Het had me ook heel interessant geleken om onderweg nog een stop te maken in Jekaterinaburg,” zegt Ella, “maar vanwege tijd en budget kozen we toch voor de reis direct naar Irkutsk”.


Irkutsk ligt midden in Siberië. Hier verblijf je 4 dagen om het nabijgelegen Baikalmeer en omgeving te verkennen. “Het Baikalmeer is het diepste meer ter wereld,” weet Ella, “en is in de winter dichtgevroren. Het metersdikke ijs zorgt voor spectaculaire ijsschotsen.” Ella en haar groep besloten met een hoovercraft over het ijs te gaan sjezen. Verder deed ze activiteiten zoals skiën, ijsvissen, snowmobile rijden en bezocht ze een authentiek Russisch badhuis. “Zo één waar ze je met van die takken slaan, weet je wel?” lacht ze.
In de zomer kun je naar een eiland op het midden van het meer en zelfs zeehonden spotten. Er zijn ook veel toffe hikes en hotsprings in de omgeving. “Maar in de zomer komen er wel hele hordes toeristen. Toen wij er waren was er bijna niemand!”

Wanneer je niet in de trein slaapt verblijf je in hostels. “Barry en ik kozen ervoor om lokaal wat bij te betalen voor een privé kamer, maar in principe deel je je kamer met andere reisgenoten”.

Mongolië

De grensovergang naar Mongolië is een avontuur op zich. “Je staat 3 uur lang stil met de trein en de grenswachters zijn typische Russische karikaturen die met veel geschreeuw alle paspoorten controleren,” vertelt Ella. “Ook was ik blij dat mijn gids mee was gegaan naar het station. Bij aankomst bij onze coupé bleek deze volgestouwd te zijn met handelswaar door brutale locals. Met veel bombarie wist onze gids onze plek uiteindelijk voor ons terug te veroveren.”
Vanuit de trein zag ze het landschap veranderen: de wijde vlaktes van Mongolië lonken.

“In Mongolië verbleven we een aantal nachten in een traditionele ger, “vertelt Ella. “Weliswaar op een camp dat is ingericht voor toeristen, maar echt rondreizen door dit uitgestrekte land kan ook eigenlijk niet,” legt Ella uit. “Een groot deel van de bevolking is nomade en heeft al z’n kapitaal in vee zitten. Je hebt hier nauwelijks bereik met je telefoon en hebt echt het idee dat je ver weg bent.”

Ella was erg onder de indruk van de rijke historie van Mongolië. “Het Mongoolse rijk van Genghis Khan rijkte in de 13e eeuw helemaal tot aan de Balkan. Fascinerend!”
“In Mongolië hebben we een heel toffe husky-tocht gemaakt op zo’n slee. En we verkleedden ons in traditionele Mongoolse outfits,” vertelt Ella.

Beijing

“Toen we aankwamen in Beijing was er net een sneeuwstorm geweest wat ervoor zorgde dat de lucht boven de stad helemaal helder, zonder smog, was. Wat een geluk!”, vertelt Ella opgewonden. “We boekten hier 3 extra nachten om zo de verboden stad en de Chinese muur te kunnen bezoeken.” Als je net als Ella een echte foodie bent tipt ze je: “Huur een fiets en ga op ontdekkingstocht in de stegen tussen de grote winkelstraten. Hier vind je de allerbeste restaurantjes!”

Waarom anderen deze reis ook moeten maken

Ella zou iedereen aanraden ook op reis te gaan met de Trans Mongolië trein. “En ik zou het de volgende keer ook weer op deze manier met een groepje en gidsen doen. Het feit dat ik geen Russisch spreek, de cultuurverschillen zo groot zijn en natuurlijk alle voorbereiding wat betreft visa en dergelijke, maakte dat deze tour echt een meerwaarde voor mij had,” concludeert ze.

Het is een super intense reis waarbij je voortdurend uit je comfort zone gaat en die je na 3 weken verwonderd en uitgeput achterlaat. “Eigenlijk heb je nog een vakantie nodig, na je vakantie,” lacht Ella.  “Dat je onderweg je ervaringen met je medereizigers kunt delen, dat is echt top aan deze reis!”

Als je echt iets spannends en anders wilt doen, als je echt de reis van je leven wilt maken en bereid bent uit je comfort zone te gaan dan is deze reis perfect voor je!

Reistips van Ella

“Een goede voorbereiding is het halve werk,” zegt Ella. “Zorg dat je vooraf al je zaakjes op orde hebt, dan kun je ter plaatse meer genieten van de reis.”

Ook is het verstandig de nodige voorbereidingen qua kleding te treffen. “Bespaar niet op goede kleding als je in deze barre omstandigheden gaat reizen. Maar neem ook niet te veel kleding mee. Het moet wel allemaal mee in de trein kunnen.” Ze tipt specifiek de Sorel snowboots. “Die zijn echt top!”

Ella is zelf niet zo’n schrijver maar zou de volgende keer een dagboekje mee hebben genomen. “Er gebeurt zoveel onderweg en dan is het lekker als je dat ergens kunt bijhouden. Je kunt natuurlijk ook gaan vloggen als dat meer je ding is.”

Zorg ervoor dat je wat extra budget bij je hebt. “Nog niet alle activiteiten zijn inbegrepen,” legt Ella uit. “Wij gaven nog zo’n EUR750 pp uit aan activiteiten, upgrades en maaltijden.”

Tot slot wil ze vegetariërs geruststellen: “Zelfs in Mongolië is er voldoende aanbod om vegetarisch te eten.”

 

Wil jij ook op reis met de Transmongolië? Neem contact met ons op!

Aankomende evenementen

1/3: Waar wil je naartoe reizen?

Vul de bestemmingen in waar je naartoe wil reizen en geef aan hoe lang je er wil blijven. Door de pandemie bevelen we je aan om slechts 1 of 2 bestemmingen te selecteren.

2/3: Welk type reiziger ben jij?

Hoe meer jij ons vertelt over jezelf, hoe beter wij je kunnen adviseren. Welke uitspraken passen het best bij jou? Het is mogelijk om meerdere uitspraken te selecteren.

3/3: Vul jouw gegevens in

Laat jouw contactgegevens achter zodat we je kunnen bereiken. Hoe meer info je aan ons geeft, hoe beter we je kunnen helpen.

Je bent klaar!

  • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vul een datum in

Verwijder bestemming
60+
1
  • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal een bestemming opgeeft.

  • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal een bestemming opgeeft.

Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen

"Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen"

Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis

"Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis"

Ik wil iets nieuws leren tijdens deze reis

"Ik wil iets actiefs doen op reis"

Ik wil de lokale cultuur ervaren samen met andere reizigers

"Ik wil in een groep reizen samen met internationale reizigers"

Ik ben geïnteresseerd in vliegtickets

"Ik wil met een camper of auto reizen "

Ik wil graag advies bij het plannen van mijn reis

"Ik wil in toffe hostels verblijven"

We hebben je naam nodig :)

Vul jouw geboortedatum in. Zo kunnen wij de beste tickets voor je vinden.

Vul jouw e-mailadres in, zodat we contact met je kunnen opnemen.

Als je jouw telefoonnummer invult, kunnen we je bereiken.

+
-
10.000+
{{absoluteMinBudget}}

Vertel ons iets meer!

Wereldreis op Maat

Vertrekken vanaf:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Aantal reizigers:

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Je hebt nu jouw eigen droomreis samengesteld!
We nemen telefonisch of per email contact met je op om onze opties met je te bespreken. Spreek je snel! Geen reactie van ons ontvangen? Het kan zijn dat we in je spam zijn beland!

Wereldreis op Maat

Vertrekken vanaf:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Aantal reizigers:

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?