{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found


10 bestemmingen die niet op je lijstje mogen ontbreken

kihei-maui-hawaii-beach-cover

Vind inspiratie voor bestemmingen voor jouw bucketlist

Ben je op zoek naar unieke bestemmingen, indrukwekkende natuurbelevenissen, levendige grootsteden waar je de lokale cultuur kunt opsnuiven en ook te gekke activiteiten kan doen? Bekijk dan hier onze top 10 van reisbestemmingen die niet van jouw lijstje mogen ontbreken.

Happy Turtle project in Costa Rica
Duur: 9 dagen Start: San Jose Prijs: vanaf 466 EUR
Meer info

1. Costa Rica 

Costa Rica is een fantastische, tropische parel in Midden-Amerika en waarschijnlijk het meest backpacker-vriendelijke land in dit deel van de wereld. Costa Rica is slechts een klein beetje groter dan Zwitserland, wat onwaarschijnlijk lijkt als je kijkt naar de vele hoogtepunten die deze bestemming te bieden heeft. Hier vind je prachtige stranden, surf- en duikspots van wereldklasse, vulkanen en jungles met een ongelooflijk dierenleven. Daarnaast is Costa Rica ook een perfecte bestemming als je droomt van vrijwilligerswerk met dieren en natuurbehoud

Ga hiken in de mooie natuur rond La Fortuna. Deze plek is het meest gekend omwille van de enorme vulkaan Arenal. Dieren kan je spotten in de nationale parken Manuel Antonio en Tortuguero. Het Tortuguero nationaal park is heel bijzonder, hier komen de zeeschildpadden tijdens het broedseizoen aan land om hun eieren te leggen.

Snorkelen in Costa Rica

2. Argentinië

Argentinië is de perfecte bestemming voor backpackers. Ook al is het een enorm land, het is er heel gemakkelijk om er rond te reizen omwille van de goede busverbindingen naar enkele van de mooiste en beste omgevingen van het land. Van de dramatische Iguazu watervallen in het noorden aan de grens met Brazilië, tot het spectaculaire Patagonië in het zuiden. Breng een bezoekje aan de hoofdstad Buenos Aires en snuif de sfeer op in de verschillende delen van de stad met elk hun eigen charme. 

Enkele van de andere hoogtepunten zijn o.a. de buitenactiviteiten in Salta, wijn proeven in Mendoza, de natuur in Bariloche en de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia, waar je de mogelijkheid hebt om verder naar Antarctica te reizen. 

Paarden in de natuur in Argentinië
Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe
Duur: 8 dagen Van: Johannesburg Naar: Victoria Falls Prijs: vanaf 899 EUR
Meer info

3. Botswana

Botswana is een geweldige bestemming om zowel weelderige, groene landschappen als droge vlaktes van Afrika te bewonderen. In het zuiden rond de grens met Namibië en Zuid-Afrika strekt de Kalahari woestijn zich superieur uit in de vorm van prachtige zandbanken en dramatische landschappen. In het noorden vloeit de woestijn echter plotseling over in 's werelds grootste binnenlandse delta, Okavango. De delta is de thuisplaats voor veel Afrikaanse wilde diersoorten. Een boottocht door de Okavango Delta is zeker een onvergetelijke ervaring voor iedereen die van natuur en dieren houdt!

Chobe National Park is ook de thuisbasis van een van de grootste concentraties wilde dieren in Afrika, en vanaf hier is het niet ver naar de grens met Zimbabwe, waar de adembenemende Victoria Falls op je wachten. Kijk je ogen uit!

Olifanten in de Okavango Delta

4. Jordanië

Ondanks de relatief kleine omvang van het land, heeft Jordanië zoveel bezienswaardigheden dat we nauwelijks weten waar we moeten beginnen. Amman is een opwindende hoofdstad, verspreid over de top van zeven heuvels, waar moderne winkelstraten botsen met prachtige antieke wijken, waaronder de Romeinse ruïnestad Jerash, net ten noorden van de metropool.

De Dode Zee is een voor de hand liggende stop en je mag de verbazingwekkende woestijnlandschappen van Wadi Rum niet missen. Als je gaat duiken, biedt de havenstad Aqaba een aantal zeer unieke duikmogelijkheden in de Rode Zee, en de wereldberoemde oude stad Petra is zo'n indrukwekkende ervaring dat je echt genoeg tijd moet vrijmaken om het in zijn geheel te ervaren.

Jordan rejsedestination 2018
Fundiving op de Malediven
Start: Malé Eindig in: Malé Duur: 5 dagen Prijs: vanaf 411 EUR per persoon
Lees hier meer

5. Malediven

De Malediven zijn volkomen onweerstaanbaar met zijn kalkwitte zandstranden, wuivende kokospalmen en turquoise tuinen. Regen is een van de zeldzaamheden en de temperaturen zijn het hele jaar door stabiel rond de 30°C. Wat de Malediven bijzonder aantrekkelijk maakt, is dat het aanzienlijk goedkoper is geworden om door het land te reizen dan voorheen, aangezien de staat de afgelopen jaren de mogelijkheid heeft geopend om de lokale eilanden te bezoeken. Hierdoor kunt u een veel meer authentieke ervaring van het eilandleven opdoen, terwijl u tegelijkertijd aan het budget kunt voldoen, aangezien u relatief goedkope accommodatie kunt vinden in de verschillende pensions rond de eilanden.

Maldiverne rejsedestination 2018

6. Borneo

Borneo is een heel bijzondere ervaring, en met zijn unieke regenwouden, zeldzame wilde dieren en gouden zandstranden is iedereen het verplicht om dit natuurlijke paradijs minstens één keer in zijn leven te ervaren. De kans om pygmee-olifanten te zien (zij het kleine) is genoeg om ons naar binnen te lokken, en als je de mogelijkheid toevoegt om orang-oetans en snuitapen te zien tijdens enkele van 's werelds beste trektochten, lijdt het geen twijfel dat je Borneo ASAP zou moeten bezoeken.

Borneo rejsedestination 2018
Huur een camper in Nieuw-Zeeland
Vind inspiratie voor je roadtrip in Nieuw-Zeeland en huur een camper.
Meer info

7. Nieuw-Zeeland

Een reis naar Nieuw-Zeeland gaat ongetwijfeld over natuur, buitenactiviteiten en extreme sporten. Bungeejumpen, raften, kajakken, skiën, surfen, gletsjerwandelingen en spectaculaire wandelroutes zijn slechts enkele van de vele uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen.

Op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland zijn er vele hoogtepunten, zoals Auckland, de Bay of Islands, vulkanen, warmwaterbronnen rond Rotorua, de fascinerende Maori-cultuur in Taupo en de artistieke hoofdstad Wellington. Als je een fan bent van de Lord of the Rings-film, moet je natuurlijk Hobbiton bezoeken. Daarnaast biedt het Zuidereiland prachtige fjorden, windsurfen op de gletsjer, veel adrenaline-pompende activiteiten en een algemeen majestueuze natuur.

 

Rejsedestionation 2018 new zealand

8. Madagaskar

Maki's, maki's, maki's! Moeten we nog meer zeggen? Madagaskar is net alsof je rechtstreeks in een tv-show springt met een weelderige en unieke fauna en nationale parken. De karakteristieke baobabbomen stellen op geen enkele manier teleur en zijn zo indrukwekkend als je zou denken. Naast het geweldige landschap, is Madagaskar ook de thuisbasis van een sympathieke en interessante lokale bevolking. Bovendien zijn de vele bezienswaardigheden van Madagaskar de afgelopen jaren veel gemakkelijker toegankelijk geworden, dus het is een perfecte reisbestemming om te overwegen voor je volgende reis.

Niet te vergeten, Madagaskar heeft ook een aantal fantastische duikmogelijkheden!

Madagascar rejsedestination 2018
Een avontuur door Mongolië
Start: Moskou Eindig in: Beijing Duur: vanaf 13 dagen Prijs: Vanaf 1690 EURper person
Meer info

9. Rusland & Mongolië

Oké, we geven toe dat we hier een beetje vals spelen, maar deze twee landen werken gewoon perfect als een combinatie op de Transmongolian Railway.

Als je de moed hebt om met de trein van Rusland naar Mongolië te gaan, zul je een unieke reis maken als je de Oeral en Siberië in zijn overweldigende geheel ervaart. Beginnend in Skt. St. Petersburg of Moskou reizen naar het magische Baikalmeer buiten de stad Irkutsk. Neem een hondenslee over het platteland (zowel zomer als winter) en neem een dappere duik in het mooiste meer van Siberië voordat je naar Mongolië gaat. Niet ver van de interessante hoofdstad Ulaanbaatar wordt je begroet door eindeloze open vlaktes en dramatische bergen met grazende kamelen, wilde paarden en enorme gieren.

Den trans-mongolske jernbane

10. Paaseiland, Chili

Vind je innerlijke ontdekkingsreiziger en ga naar een van de meest bijzondere en geïsoleerde plekken ter wereld, Paaseiland. Het eiland behoort tot Chili, dat 3.512 kilometer van de kust verwijderd is. Toch is de lange reis de moeite waard als je voor het eerst met eigen ogen de enorme Moai-beelden ziet. Deze indrukwekkende mensachtige beelden zijn misschien wel het absolute hoogtepunt van het eiland, en tot op de dag van vandaag is hun oorsprong nog steeds een van 's werelds grootste mysteries. Paaseiland is een must-see als je nog een reis naar Zuid-Amerika op de planning hebt staan!

Rejsedestination 2018 påskeøerne
alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

  1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
  2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
  3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren
Start

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?