Boek een vliegticket

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Dit veld moet ingevuld worden

9 Alleen op deze data Economy

Type

Volwassenen (12+ jaar)

Volwassenen

+
{{ adultsValue }}
-

Kinderen 0-11 jaar

+
{{ childrenValue }}
-

Baby's (< 2 jaar, geen stoel)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsDit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Dit veld moet ingevuld worden

Zoek vluchten

Vul alle velden in

Sluit
Contact
Afspraak maken

Ben je bezig met je volgende reis? Maak een afspraak met onze reisspecialisten om je reis te realiseren. Onze shops zijn momenteel enkel open op afspraak, van woensdag tot zaterdag. Je kunt natuurlijk ook een video- of belafspraak met ons inplannen!

 • {{ officeOption }}
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je afspraakverzoek. Wij sturen je een bevestigingsmail wanneer deze afspraak daadwerkelijk is ingepland. 

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten.

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

Mail ons

Weet je al precies waar je naartoe wil reizen of heb je nog geen idee? Mail ons en wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Dit veld moet ingevuld worden
Dit veld moet ingevuld worden

Bedankt voor je bericht! We doen ons best om deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Let op! Onze mails zijn net als wij gek van reizen. Hou daarom ook je spam in de gaten!

Je ontvangt binnenkort een e-mailbevestiging van jouw verzoek. {{email}}

{{ section.name }} Help

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Help
Zoek naar bestemmingen, activiteiten, rondreizen, reisinspiratie, etc.

Wij vonden {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} en {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} voor '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Niet gevonden waarnaar je op zoek was?

Neem contact op met ons, wij helpen je graag verder op weg.
Uitzicht op tempel in Phnom Penh | KILROY

Reizen naar Phnom Penh

Phnom Penh is een interessante mix van historie en nieuwe ontwikkelingen. In de grootste stad van Cambodja wonen de meeste Cambodjanen en is het belangrijkste economische, historische, politieke en culturele centrum van Cambodja. Voordat Pol Pot in 1920 met zijn gewelddadige Rode Khmer aan de macht kwam, stond deze stad bekend als de 'De Parel van Azië'. Nu is de stad samen met Siem Reap en Sihanoukville, een van de meeste bezochte reisbestemmingen in Cambodja.

Kom langs en plan je reis

Phnom Penh en de zwarte periode van 'De Parel'

Waarschijnlijk staat Phnom Penh wereldwijd het meest bekend om de Killing Fields. De Killing Fields zijn het symbool voor de zwarte pagina's uit de geschiedenis van Cambodja. In april 1975 vielen de troepen van Pol Pot de stad Phnom Penh binnen. Iedere intellectueel en diens familie werd gevangen gezet in de Tuol Sleng Prison en om daar vervolgens op gruwelijke wijze mishandeld en vermoord te worden. De lijken kwamen terecht op de Killing Fields. Als je nu over de Killing Fields wandelt, zie je de kledingstukken en de restanten van lijken nog steeds uit de grond steken. Er hangt een akelige sfeer van moord en mishandeling. Iedereen die deze plek heeft bezocht, is aangedaan en vol ongeloof. Sinds enkele jaren is er een 'stupa' gebouwd, waar honderden schedels in geborgen liggen. Deze stupa is een nationaal monument ter nagedachtenis aan de twee miljoen mensen die zijn vermoord ten tijde van het Pol Pot regime.

Op ongeveer 20 minuten van de Killing Fields ligt het Tuol Sleng museum. Deze voormalige basisschool is in de tijd van de Rode Khmer omgebouwd tot een gevangenis onder de naam S-21. Slechts 7 mensen hebben deze gevangenis overleefd. Naar schatting zijn er tussen de 14.000 en 20.000 mensen gemarteld en vermoord, waaronder enkele westerlingen uit Australië, Frankrijk en de Verenigde Staten. Vandaag de dag is deze gevangenis open voor bezoekers en dient het als museum. Het toont de kamers waar de gevangenen werden gemarteld, foto's van de martelingen en de cellen waar de mensen werden vastgehouden.

Wees voorbereid als je deze twee historische plekken gaat bezoeken. Toch is het ondanks de gruwelijkheden die hier gepleegd zijn, meer dan de moeite waard om de Killing Fields en de bijbehorende gevangenis te bezoeken. Waarom jouw ogen sluiten voor de geschiedenis?

Bezienswaardigheden van Phnom Penh

Naast de herinneringen aan het Pol Pot regime zijn er gelukkig ook heel wat leuke en mooie dingen te doen en te bezichtigen in Phnom Penh. Zo staat midden in het centrum het Koninklijk Paleis met de bijbehorende Wat Preah Keo, de zilveren pagode. Deze werd oorspronkelijk gebouwd in 1892 van hout en in 1962 werd deze herbouwd. De tempel dankt zijn naam aan de zilveren vloer, deze bestaat uit ruim 5000 zilveren tegels die elk 1 kilo wegen. Het Boeddhabeeld in de tempel is gemaakt van puur goud en bedekt met duizenden echte diamanten.

Een bezoek aan het nationaal museum, gelegen in PH 13 Central Phnom Penh, mag ook niet ontbreken. Het is een traditioneel gebouw met prachtige tuinen. Het museum toont de mooiste Khmer sculpturen van het land. Ben je klaar met het culturele gedeelte van de stad, dan is het tijd om je onder de lokale bevolking te begeven en je gek te shoppen op de 'central market'. Van horloges tot de mooist gekleurde stoffen, alles kan je hier vinden. En vergeet absoluut niet om te onderhandelen over de prijs, het is bijna een belediging als je dit niet doet.

Rondreizen in Phnom Penh

Phnom Penh is vol met kleine straatjes, auto's, tuk-tuks en 'moto's'. Als je een bezoek wilt brengen aan de Killing fields en het Tuol Sleng museum doe je er verstandig aan om voor een dag een tuk tuk te huren. De chauffeur brengt je er met alle liefde heen. Voor de kortere afstanden is het een geweldige ervaring om je rond te laten rijden op een 'moto', dit zijn motortaxi's. Het is bijna fascinerend om te zien hoe iedereen zich over de weg verplaatst. Voordeel van een moto is dat je overal tussendoor kan!

Beste reistijd Phnom Penh

Phnom Penh heeft een tropisch moessonklimaat met een droge periode vanaf eind november tot eind april. Het regenseizoen begint in mei en houdt aan tot halverwege november. In deze periode moet je rekening houden met forse regenbuien. In de maanden november tot januari is de lucht een stuk minder vochtig en minder heet in vergelijking met de overige maanden. De echte hitte is er van februari tot mei. Wil je meer weten over de beste reistijd per maand? Bekijk dan onze reiskalender eens.

Onze reisadviseurs helpen je graag met het plannen van je reis naar Phnom Penh.

Meer weten? Mail ons

1/3: Waar wil je naartoe reizen?

Vul de bestemmingen in waar je naartoe wil reizen en geef aan hoe lang je er wil blijven. Door de pandemie bevelen we je aan om slechts 1 of 2 bestemmingen te selecteren.

2/3: Welk type reiziger ben jij?

Hoe meer jij ons vertelt over jezelf, hoe beter wij je kunnen adviseren. Welke uitspraken passen het best bij jou? Het is mogelijk om meerdere uitspraken te selecteren.

3/3: Vul jouw gegevens in

Laat jouw contactgegevens achter zodat we je kunnen bereiken. Hoe meer info je aan ons geeft, hoe beter we je kunnen helpen.

Je bent klaar!

 • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Vul een datum in

Verwijder bestemming
60+
1
 • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal een bestemming opgeeft.

 • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Sorry, we kunnen niet verder voordat je minimaal een bestemming opgeeft.

Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen

"Ik ben mijn eerste grote reis aan het plannen"

Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis

"Ik wil werken of vrijwilligerswerk doen op reis"

Ik wil iets nieuws leren tijdens deze reis

"Ik wil iets actiefs doen op reis"

Ik wil de lokale cultuur ervaren samen met andere reizigers

"Ik wil in een groep reizen samen met internationale reizigers"

Ik ben geïnteresseerd in vliegtickets

"Ik wil met een camper of auto reizen "

Ik wil graag advies bij het plannen van mijn reis

"Ik wil in toffe hostels verblijven"

We hebben je naam nodig :)

Vul jouw geboortedatum in. Zo kunnen wij de beste tickets voor je vinden.

Vul jouw e-mailadres in, zodat we contact met je kunnen opnemen.

Als je jouw telefoonnummer invult, kunnen we je bereiken.

+
-
10.000+
{{absoluteMinBudget}}

Vertel ons iets meer!

Wereldreis op Maat

Vertrekken vanaf:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Aantal reizigers:

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Je hebt nu jouw eigen droomreis samengesteld!
We nemen telefonisch of per email contact met je op om onze opties met je te bespreken. Spreek je snel! Geen reactie van ons ontvangen? Het kan zijn dat we in je spam zijn beland!

Wereldreis op Maat

Vertrekken vanaf:

{{departure}}

Bestemmingen:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Eindbestemming:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Aantal reizigers:

{{numberOfTravellers}}

Reistype:

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Stel je eigen reis samen

Heb je zelf een toffe reisroute in gedachten of wil je iets heel graag doen tijdens je verre reis? Je eigen reis samenstellen met KILROY doe je zo:

 1. Kies je bestemmingen, interesses en budget
 2. Vertel ons wat er op je bucketlist staat
 3. Wij gaan ermee aan de slag en nemen na een paar dagen persoonlijk contact met je op om jouw droomreis te realiseren

Activiteiten in Phnom Penh

In Phnom Penh kan je veel leuke activiteiten ondernemen. Bekijk hier een aantal activiteiten die wij voor jou uitgelicht hebben.

Bekijk alle activiteiten

Inspiratie voor jouw reis naar Phnom Penh

Er zijn tal van manieren om Phnom Penh te ontdekken. Hieronder vind je enkele reisroutes ter inspiratie.
Kijk hier voor meer reisinspiratie

Aankomende evenementen

Activiteiten

Filters toepassen
 • populariteit
 • prijs (laag naar hoog)
 • prijs (hoog naar laag)
 • tijdsduur (kortste eerst)
 • tijdsduur (langste eerst)
 • naam (A tot Z)
 • Selecteer maand

  • {{month.Name}} {{ setYear(month) }}
  • {{month.Name}} {{ setYear(month) }}
  {{ dateTag.month }} {{ dateTag.year }} {{ mdiClose }}
  30+
  1
  10000+
  {{absoluteMinPrice}}

  Wij vonden {{ filterCount }} activiteit, gesorteerd op

  Wij vonden {{ filterCount }} activiteiten, gesorteerd op

  {{ currentSortLabel }}
 • populariteit
 • prijs (laag naar hoog)
 • prijs (hoog naar laag)
 • tijdsduur (kortste eerst)
 • tijdsduur (langste eerst)
 • naam (A tot Z)
 • Bekijk meer activiteiten ({{remainingCards}})

  Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

  Oeps! De pagina waar je naar op zoek was, bestaat niet meer. Misschien vind je het op deze pagina?